logo

Управляеми Безжични Мрежи за Училища

Интерктивни онлайн класни стаи, надежден WiFi, който не нарушава учебният процес, контрол над класната стая и учениците, приоритезиран и контролиран интернет трафик, филтриране на съдържанието, са само част от предимствата, които правят нашата услуга водеща в България. Интернет достъпа в училища и библиотеки е вече необходимост със нарастващи изисквания, които могат да бъдат покрити единствено с една професионална платформа, като тази която SpotLink предлага.

С бързото навлизане на безжични устройства като лаптопи, таблети, електронни книги и др. в образованието, нараства и нуждата от една професионално изградена безжична мрежа в училището. Всеки ученик, учител или гост разполага с лаптоп, таблет или смарт телефон, а доста често вече и с трите, което изисква мрежа, способна да обслужи трафика генериран от тези устройства. Много училища в България имат изградени безжични мрежи, но те се сблъскват с проблеми като тъмни петна без покритие, ниска скорост, достъп на учениците до учителската мрежа, невъзможност за свързване в натоварени часове, и т.н. Изграждането на безжична мрежа за училище е изключително сложен процес, за който трябва да се обърнете към специалисти с опит. Основно предизвикателство е факта, че занятията започват и свършват в точен час, което натоварва системите неравномерно. Ние ще изградим мрежата така, че тя да обслужва едновременно ученици, учители и гости, като трафика на всяка една от групите ще бъде строго контролиран, приоритезиран и защитен.

Основни Характеристики

 • Инфраструктура

  SpotLink изгражда мрежата с материали и устройства от реномирани и доказани производители. Безжични устройства от Ubiquity, Mikrotik, Ruckus, Motorola; Активно оборудване от Zyxel, Cisco, Mikrotik; Пасивно мрежово оборудване от Seamax, Triton. Ние ще изградим Вашата мрежа така, че да може да се надгражда и обновява с развитието на технологиите в бъдеще. Мрежата Ви ще бъде винаги готова да посрещне класната стая от ново поколение.

 • Безжична Мрежа

  Изграждаме мрежата така, че целият обект да бъде покрит с достатъчно силен сигнал. Всяка безжична точка за достъп използва последните IEEE802.11 стандарти и единен идентификатор за безпроблемен роуминг. Взимаме в предвид фактори, като зашумяване, интерференция, бариери, потенциален брой клиенти и др. Всичко това постигаме чрез комплексен първоначален и последващ анализ, за да гарантираме желаните покритие, капацитет, и надеждност.


 • Трафик

  Един от основните и задължителни компоненти на мрежите, които изграждаме е Gateway за контрол на трафика. Ще Ви гарантираме, че скоростта ще бъде контролирано разпределена между всички едновременно свързани устройства и потребители. В допълнение на това, приоритезираме трафика по типа на приложенията. Нашите системи са изключително гъвкави и позволяват да се добавят допълнителни изходящи и входящи точки, без това да нарушава баланса.

 • Управление

  Мрежата, която ще изградим за Вас ще бъде напълно управляема и ще имате пълен контрол над нея. Нашите инженери ще обучат Вашият компетентен персонал за работа с административните приложения на мрежата. Ще можете да конролирате права за достъп, приоритети, трафик, съдържание и др. Винаги можете да разчитате и на нашата поддръжка. Helpdesk-а на SpotLink е на разположение от 9:00 до 22:00 часа 7 дни в седмицата.

Някои от нашите изпълнени проекти

СОУ Васил Левски гр. Карлово

- Безжична мрежа
- Видеонаблюдение
- Hotspot
- Управление

ОУ Ген. Карцов с. Хр. Даново

- Безжична мрежа
- Управление

СОУ Иван Вазов гр. Сопот

- Безжична мрежа
- Hotspot
- Управление